divendres, 16 d’abril del 2021

4. binomis anagramàtics

 

(pp.91)

Binomis anagramàtics

dues paraules mutants que comparteixen ADN i es complementen. Unitats mínimes de narració ?

No saps ben bé perquè els fas i no pots deixar de fer-los. T’obsessiones en la recerca de paraules que et facin el joc i ja no pots llegir seguit; a cada moment t’atures per explorar les possibles combinacions d’un rastell de lletres que et crida, sovint per no res. I de tant en tant apareix la perla, una paraula farcida d’un anagrama que la canvia de sentit. L’associació que la reforça o contradiu, segons el cas, amb resultats irònics, lúcids o amargants, potser absurds, potser ingenus i sempre útils per a sembrar el dubte al jardí del llenguatge rutinari.

No serveixen totes i cal rebuscar, esporgar, deixar reposar i a la fi triar. I la tria mai no és innocent.

I cal també donar-hi forma, perquè, es clar que una tipografia convencional tampoc no t’abelleix (si ho pots complicar, no facis fàcil, oi?) però això ja és una altra història...

A la Llibreria Calders ( avui hi comencen els actes del Sant Jordi d’enguany. Consultin la cartellera!) i encara hi fan estada 27 qüadrets-collage publicats al llibre: ‟Most de mots” (LaBreu edicions. 2018 Col·lecció Alabatre. Núm. 90) 45 collages + 159 anagrames .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada